Vår förskola

Karlavagnens waldorfförskola ska vara en oas
där barnets kropp, själ och ande får bästa näring,
för att som vuxen människa kunna slå ut i full blom.
- Ur Karlavagnens vision

Förskolebarn och waldorfförskolan KarlavagnenKarlavagnens waldorfförskola ligger i södra delen av Visby på Gotland. Det färggranna huset på Visborgsgatan kunde 2004 fira 10-årsjubileum som waldorfförskola.

I vår stora trädgård leker för närvarande 30 barn mellan tre och sex år. Inomhus är barnen uppdelade i två pedagogiska grupper, en uppegrupp och en neregrupp.

Älvan

Sandlåda med pedagog och förskolebarn som lekerDet röda grannhuset är Karlavagnens småbarnshus Älvan. Där tar tre pedagoger hand om tolv stycken ett-, två- och treåringar. Småbarnens dagar omramas av ro, trygghet och omvårdnad.

På Älvan har man en egen fin trädgård att vara i, men ibland kan det hända att några av småbarnen gör ett uppskattat besök i stora trädgården. Det är också populärt bland Karlavagnens större barn att få komma in till Älvan och hjälpa till med de små barnen.

Ansökan om plats

Förskolebarn och höna För en plats på Karlavagnen och Älvan görs ansökan direkt till oss. Plats erbjuds sedan efter kötid och i mån av plats. Intresserade föräldrar med barn är hjärtligt välkomna att boka in ett studiebesök på Karlavagnen!